Zaterdag 26 mei 2018
 

Workshops sieraden

Een leuke avond tussen de kralen? Kom een workshop sieraden volgen. Je gaat na een korte inleiding zelf aan de slag om een mooi sieraad te maken dat helemaal bij jou past. Er zijn verschillende manieren om een ketting, armband of een paar oorbellen te maken. Kies voor trendy, klassiek of juist uitbundig. Door de juiste combinatie van kleuren en materialen maak je een sieraad precies zoals jij wilt. En mocht je er even niet uitkomen, dan wordt je geholpen.

Over het algemeen is dit de invulling van een workshop:
Duur: 2/2,5 uur.
Prijs: Verschilt per workshop, afhankelijk van het materiaal.
Materiaal: Alles is aanwezig in mijn atelier, maar je kunt ook zelf dingen aandragen.
Personen: 3-10 personen.
Sfeer: Creativiteit gaat altijd in combinatie met gezelligheid, maar ook met koffie/thee en iets lekkers en limonade/sap met een lekkernij.
Flexibel: Er is veel mogelijk, dus vraag gerust. (Denk aan een high-tea, pannenkoeken, eigen creatieve ideeën, enz.)
Praktisch: Wil je andere kralen en of bedeltjes gebruiken dan in het voorbeeld, dan komt daar een meerprijs bij.


Oorbellen

Leuke oorbellen gemaakt met de kralen en techniek die je gebruikt hebt bij de armband of ketting.
Of zomaar heel iets anders wat jij leuk vindt.

KOSTEN € 10,00 in combie met ketting of armband.


Ring

Je eigen ring ontwerpen en maken. Iedereen zal hem bewonderen, want hij is uniek en enig in zijn soort.

KOSTEN € 12,50 in combie met ketting of armband.


Armband rijgen

Eerst ga je bepalen welke kleur kraal je wilt en daarna kun je op een kraalbord de afstand en volgorde bepalen van de kralen.

KOSTEN € 15,00 enkele rij met slot
KOSTEN € 15,00 meervoudige rij op elastiek


Armband memory wire

Deze armband wordt gemaakt op ijzerdraad dat rondom de pols gedraaid (4x) kan worden. We maken een oogje aan beide uiteinde van het memory wire (ijzerdraad) zodat de kraaltjes er niet vanaf kunnen glijden.

KOSTEN € 17,50


Armband kettelen

Na het uitzoeken welke kleur of kleuren kraal je wilt, ga je aan de gang met de nietstiften. Dat klinkt moeilijk, maar na enige uitleg en hulp ga je zelf aan de gang.

KOSTEN € 17,50


Armband met verdelers

Deze armband bestaat uit 3 lagen verbonden met verdelers, een mooi eindstuk en slot. Na het zoeken van de gewenste kralen leggen we deze uit op een sieradenbord om een duidelijke volgorde te bepalen. Daarna gaan we per rij de kralen rijgen met de verdelers erin en na bevestiging op het eindstuk is er een mooie armband ontstaan. Nog een oogje en slotje en klaar is het!

KOSTEN € 20,00


Horloge

De horloges kunnen op 2 manieren gemaakt worden, op elastiek of met kettelen. De eerste manier is, als je nog wat onervaren bent, de beste manier om toch iets leuks voor elkaar te krijgen. De kralen worden op een elastiek geregen en vastgeknoopt met lijm aan de kas van de horloge. Het kettelen is een techniek waarbij je met een tang de kettelstiftjes moet knippen en een oogje aan moet maken. Het lijkt moeilijk, maar na een paar keer oefenen kun je dit. En dan wordt het een horloge in jouw kleur en stijl.

KOSTEN € 25,00 elastiek
KOSTEN € 30,00 kettelen


Ketting rijgen kort model

Verschillende kralen en kleuren kunnen gezocht worden om 4 verschillende lagen van kralenketting te krijgen. Deze worden aan elkaar verbonden met een oogje en slot.

KOSTEN € 20,00


Zwevende ketting kort model

Hierbij ga je aan de gang met het sieradenbord. Hierop leg je de uitgezochte kralen en bepaal je de afstand van de kralen onderling door ze vast te zetten met een knijpkraaltje. Door de verschillende lengtes krijg je het zwevende effect.

KOSTEN € 15,00


Ketting rijgen met waxkoord kort model

Je gaat eerst op zoek welke kleur waxkoord en kralen je wilt en daarna kun je aan de slag. Op een grote (bewerkte) ring worden de waxkoorden bevestigd en verdeeld naar beide kanten. De kralen worden geregen op de waxkoord waarna je een knoop legt en zo ga je door tot de ketting op jouw gewenste lengte is. Op de uiteinde van het waxkoord komen het oogje en slot en dan is de ketting klaar.

KOSTEN € 17,50


Schakelketting met niet/kettelstiften

Op een schakelketting ga je met jouw uitgezochte kralen aan de gang met niet-of kettelstiften. Na enige uitleg kun je zelf oogjes aan de kralen maken dmv deze verschillende stiften. En echt, het klinkt moeilijk maar het gaat je zeker lukken om een ketting te maken naar je eigen smaak.

KOSTEN € 20,00


Ketting rijgen met waxkoord lang model

Met jouw uitgezochte kralen en waxkoord ga je aan de gang om een lange ketting te maken. Op de 3 lengtes van waxkoord worden de kralen geregen opgevolgd door een knoop en dan weer rijgen. Eventueel kun je in het midden van de ketting nog wat strengen met kralen bevestigen.

KOSTEN € 22,50


BSO 't Olefantje
Lees meer...

Thomashuis Lexmond
Lees meer...

BSO's en CreaBeez
Lees meer...

CreaBeez in de pop-up De VOORdeur
Lees meer...

Vrije inloopavond
Lees meer...

Meer nieuws...

Door: Nataly en Karin
Hee Puck,wij gebruiken de zelf gemaakte zeepjes goed en ze ruiken heerlijk.
Wij wassen onze handen er heel vaak mee.Bedankt dat we de zeepjes bij U mochten maken.Groetjes Nataly en Karin

Bericht plaatsen
Willekeurige foto: